ACM akkoord met overname Perry Sport en Aktiesport

PerryDe Autoriteit Consument en Markt ziet geen belemmering voor de overname van Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports. Het bedrijf meldde 17 maart voornemens te zijn om 58 vestigingen van Perry Sport, 131 winkels van Aktiesport en twee webwinkels over te willen nemen en vroeg de ACM om toestemming. Die ziet geen grote gevolgen voor de concurrentie op de Nederlandse markt.

JD Sports brengt beide bedrijven onder in een nieuwe dochteronderneming: Sports Unlimited Retail. In totaal gaat het om 189 winkels, maar 55 vestigingen gaan dicht omdat de huur is opgezegd. Volgens curator Toni van Hees zal JD Sports per winkel bekijken of deze rendabel genoeg is om open te houden.

Naar verluidt betaalt JD Sports 26,5 miljoen euro voor de overname van de voorraden, inventaris en intellectuele eigendommen van Perry Sport en Aktiesport. Het bedrijf financiert de overname uit eigen kasmiddelen. De koopprijs is exclusief bijkomende kosten, eigendomsvoorbehoud en andere claims die voortvloeien uit het faillissement. Het grootste gedeelte van het bedrag gaat waarschijnlijk naar de banken, aldus Van Hees.

Aktiesport en Perry Sport waren volgens JD Sports in 2014 goed voor een omzet van 159,4 miljoen euro. De operationele winst kwam uit op 1,5 miljoen euro, terwijl de winst voor belastingen tweehonderdduizend euro bedroeg. Volgens topman Peter Cowgill is JD Sports dan ook blij met de aankoop die de aanwezigheid in Nederland zal versterken.

Vennootschappen
USG telde in totaal 53 vennootschappen en een aantal licenties van merken. In België is met het Britse Sports Direct een principeakkoord bereikt over de overname van de sportketen Primo. Over de verkoop van zo’n dertig Nederlandse vennootschappen, waaronder de licenties voor Fila, Elesse en Le coq sportif, wordt nog onderhandeld. Er zijn nog geen merken of ketens die definitief geen doorstart zullen maken.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0