Allbirds start Europese webwinkel

Foto: Press Kit Allbirds

Het duurzame schoenenmerk Allbirds uit San Francisco lanceerde 1 juli een nieuwe webwinkel in Europa, allbirds.eu. Het bedrijf opent later dit jaar ook nog een fysieke winkel van 139 vierkante meter in Berlijn. Allbirds komt met dit nieuws negen maanden nadat het merk in het Verenigde Koninkrijk online lanceerde en een fysieke winkel in Londen opende. Volgens een persbericht is de nieuwe Europese website gecreëerd vanwege een toenemende vraag naar Allbirds schoenen in Europa, meldt FashionUnited.

Behalve in de winkel in Londen, was Allbirds in Europa tot nu toe alleen te verkrijgen in de winkel van het Fashion for Good museum in Amsterdam. “De reactie van consumenten is beter dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen toen we dit bedrijf startten … Wij geloven dat onze missie beter op schaal werkt. We zijn zo blij Allbirds in Europa te lanceren. Zo kunnen we duurzaamheid naar meer kledingkasten brengen,” aldus medeoprichter en CEO Joey Zwillinger in het eerder genoemde persbericht.

In 2016 werd Allbirds in Amerika opgericht. In drie jaar tijd heeft het merk meer dan één miljoen schoenen verkocht en daarmee $77 miljoen (omgerekend zo’n € 68 miljoen) omzet gedaan. In de laatste financieringsronde werd het bedrijf op $1,4 miljard (omgerekend zo’n €1,25 miljard) gewaardeerd. Allbirds won ook de ‘Retail Startup of the Year’ prijs tijdens het laatste World Retail Congress in Amsterdam.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0