Anouk van Heesch wordt directeur van het nieuwe schoenenmuseum

De kogel is door de kerk. Anouk van Heesch (47) start op 1 december 2020 als directeur van het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk. “Met Anouk haalt het nieuwe schoenenmuseum een boegbeeld voor de organisatie binnen. Ze is een verbinder en stevige persoonlijkheid met bewezen kwaliteiten in het leiden van organisaties met professionals in de culturele sector” laat bestuurslid Harrie de Weerd de redactie van TRED weten.

Direct een klik
Bestuurslid Harrie de Werd is blij dat een directeur van het kaliber van Anouk is vastgelegd. “We hebben enorm veel en ook stuk voor stuk goede sollicitaties ontvangen op de vacature. Tijdens de gesprekken voelden we direct een klik met Anouk. Anouk gaat de organisatie uitbreiden en klaarmaken voor de opening van het museum. De verdere organisatieontwikkeling, doorontwikkeling van de programmering, identiteit van het museum en de positionering en het communicatiebeleid zijn de belangrijkste taken waar ze mee start. Ze zal nauw betrokken zijn bij de verdere voortgang en realisaties richting de opening van het nieuwe schoenenmuseum.”

Culturele sector
Van Heesch heeft zich altijd verbonden gevoeld met de culturele sector. In 2001 begon ze haar loopbaan als assistent conservator bij het Stedelijk Museum in Schiedam. Datzelfde jaar ging ze als conservator aan de slag bij museum Het Valkhof in Nijmegen. Via de Jan van Eyck Academie, waar ze van 2006-2012 als hoofd coördinator artistieke producties werkte, heeft ze van 2012-2016 als zelfstandige gewerkt. In deze jaren begeleidde Anouk diverse startende ontwerpers op het gebied van strategie en professionalisering. Van 2014-2016 was zij ook studio directeur a.i. bij Studio Drift in Amsterdam. In 2016 startte Anouk als managing director bij Maarten Baas. Maarten Baas wordt gezien als een van de meest invloedrijke autonome auteur-ontwerpers van de 21e eeuw. Per 1 december 2020 gaat Anouk van Heesch aan de slag als directeur van het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk. Als alles volgens planning verloopt start de realisatie van het museum dit najaar.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0