ANWR Group sluit jubileumjaar af met aanzienlijke groei

Beeld via ANWR Group

Met een aanzienlijke groei van het bedrijfsvolume heeft de ANWR Group het jubileumjaar 2019 afgesloten met het 100-jarig jubileum van de coöperatie. Het bedrijfsvolume steeg met bijna 54 procent tot 14,6 miljard euro. Deze ver bovengemiddelde stijging houdt verband met de overname van de centrale afwikkelingsactiviteiten van VR-Leasing AG door AKTIVBANK AG, die tot de ANWR Group behoort.

Het afwikkelingsvolume voor de nationaal en internationaal actieve verenigingen van de ANWR Group in de detailhandel in schoenen, sport en lederwaren steeg met 3,0 procent tot meer dan 2,9 miljard euro in 2019. Ongeveer 30 procent hiervan werd gerealiseerd in andere Europese landen. Terwijl de schoenensector een lichte daling liet zien van 1,5 procent met een volume van meer dan 1,5 miljard euro, ontwikkelde het volume voor sportartikelen zich zeer positief met een plus van 9,6 procent tot bijna 1,3 miljard euro. Het volume in het segment lederwaren daalde met 1,7 procent tot 107 miljoen euro.

De ANWR Group zal zijn stabiele marktpositie gebruiken voor verdere ontwikkeling in 2020. De focus zal liggen op de succesvolle producten voor online retail – het online platform schuhe.de en de tool Qualibet – evenals de lancering van het nieuwe platform in de sportsector. De ondersteuning aan retailers bij hun strategische positionering, die begon in 2019, zal worden voortgezet. Een stap richting deze nieuwe weg is het nieuwe specialistische concept genaamd “Comfort en trendschoen.” SPORT2000 zal het pad van de Absolute concepten voortzetten. De orderlocatie Mainhausen wordt nog aantrekkelijker voor bekende merken uit de sportsector door de investeringen in de nieuwe showroom en de kantoorruimte. De topsportmerken Nike en Asics zullen vanaf medio 2020 samen ongeveer 2500 vierkante meter benutten in een nieuw gebouw.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0