BASF, Longterm Concept en Gu Guoyi introduceren X-Swift

Chemieconcern BASF, schoenfabrikant Longterm Concept en designer Gu Guoyi werkten samen aan een nieuwe ‘athleisure’ schoen, genaamd X-Swift. De schoen is gemaakt van vier geavanceerde en innovatieve materialen, ontwikkeld door BASF. Athleisure staat voor athlethic en leisure, oftewel sport en fashion in één. De X-Swift is gezamenlijk ontworpen door de bekende schoenontwerper Gu Guoyi en BASF’s Creation Center, BASF’s centrum waar ontwerpers, conceptuele ideeën en technologie samenkomen. Het design van X-Swift is multifunctioneel: je kunt ze dragen naar werk en tijdens je work-out.

“De X-Swift combineert stijl met functionaliteit, veelzijdig genoeg voor onze moderne lifestyle, “aldus Gu Guoyi, oprichter van a banana.design. Guoyi heeft voorheen onder meer naam gemaakt bij merken als Reebok en Nike.

Longterm Concept, een toonaangevende Taiwanese schoenenfabrikant, heeft voor de X-Swift de nieuwste automatiseringstechnologie gebruikt om verschillende automatiseringsprocessen te integreren en tegelijkertijd vier verschillende geavanceerde BASF-materialen te combineren op een rendabele manier. In vergelijking met conventionele schoenenproductietechnieken, maakt dit nieuwe proces ook een snellere productietijd mogelijk. “De vraag naar nieuwe schoenontwerpen groeit snel. Ons proces verandert de manier waarop schoenen worden gemaakt fundamenteel en biedt nieuwe mogelijkheden, zowel voor wat wij kunnen maken als voor de snelheid waarmee wij dat doen. De naam X-Swift weerspiegelt de productiesnelheid, maar ook onze steeds sneller wordende levensstijl,” zegt Darren Shih, Innovation Director bij Longterm Concept.

Elke, innovatieve materiaalsoort van BASF die gebruikt is in de schoen, vult de ander op een bepaalde manier aan. Het resultaat is een schoen met een betere stabiliteit en perfecte ondersteuning voor de voet: de buitenzool is gemaakt van Elastollan® thermoplastisch polyurethaan (TPU) met een hoge grip, voor perfecte tractie en optimaal contact met de ondergrond. De tussenzool is gemaakt van het verende materiaal polyurethaan Elastopan®, voor perfecte demping en duurzaamheid. De binnenzool is gemaakt van een uniek, ademend materiaal vervaardigd uit Elastopan®. De buitenkant van de X-Swift is een combinatie van het syntethische leer genaamd Haptex®, in combinatie met het vezelrijke Freelex® TPU. De materialen passen zich aan de voet aan en samen met het miniem gebruik van stiksels en naden zorgen zij voor ultiem comfort en maximale prestaties.

De X-Swift wordt gepresenteerd op de stand van BAFS tijdens CHINAPLAS in Guangzhou, China‎ van 20-24 mei 2019.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0