Bataviastad mag niet verder groeien

BataviastadOm de binnenstad te beschermen mogen Batavia Stad en de verschillende wijkwinkelcentra in Lelystad niet verder groeien. Het Stadshart ondervindt daar namelijk te grote concurrentie van, zo stelt het college van burgemeester en wethouders.

De groeistremming is één van de maatregelen die de gemeente wil nemen om Het Stadshart te versterken. In een rapport over het winkelgebied raadt adviseur Paul Tankink aan het winkelcircuit compact te maken, leegstand te bestrijden, de kwaliteit van het openbaar gebied te versterken, de samenwerking tussen alle betrokkenen naar ene hoger plan te tillen en de marketing en promotie te versterken.

Onvrede
Grootwinkelbedrijven als HEMA, H&M, La Place en The Sting spraken eerder al hun onvrede uit over het Stadshart. In een brandbrief kondigden ze eind vorig jaar aan Lelystad te verlaten als de gemeente het centrum niet op korte termijn aantrekkelijker zou maken. INretail wees Batavia Stad destijds aan als boosdoener. Dat outletcentrum wil eind volgend jaar 45 extra winkels openen. De gemeente laat deze uitbreidingsplannen doorgaan, maar wijst nieuwe verzoeken in principe af.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0