CAPRICE start productie in Sri Lanka

 In Businessnieuws

Omar Saeed, eigenaar van het Pakistaanse SGF Ltd., en Jürgen Cölsch, Managing Director van CAPRICE (rechts), willen hun samenwerking, die al meer dan 20 jaar bestaat, intensiveren met de ontwikkeling van de productievestiging in Sri Lanka. Foto credit: CAPRICE

CAPRICE versterkt zijn engagement in Zuid-Azië. Naast Pakistan, Bangladesh en Myanmar wordt ook Sri Lanka, gelegen ten zuiden van India in de Indische Oceaan, een productieplaats voor de onderneming van de Wortmann-groep. Al in april 2022 zullen van de productielijnen van de schoenenfabriek in Colombo, die samen met het Pakistaanse SGF Ltd. wordt geëxploiteerd, hoogwaardige CAPRICE lederen schoenen voor het komende herfst-/winterseizoen lopen.

“Wij werken al meer dan 20 jaar zeer vertrouwensvol en succesvol samen met onze Pakistaanse partner. De schoenenfabriek in Sri Lanka, die in reeds bestaande organisatiestructuren zal worden geïntegreerd, kan gebruikmaken van synergie-effecten van beide partners en zal in de komende jaren successievelijk worden uitgebreid”, aldus Jürgen Cölsch, algemeen directeur van CAPRICE.

Sinds mei 2017 profiteert de eilandstaat Sri Lanka van een verbeterde markttoegang tot de EU in het kader van het stelsel van algemene preferenties voor ontwikkelingslanden (SAP+). “Wij nemen organisatorisch, technisch en financieel deel aan de uitbreiding en modernisering van de reeds bestaande productiefaciliteit, waarvan de werknemers opgeleide vakmensen zijn die al vele jaren ervaring hebben met de productie van schoenen van fijn leer. De fabriek ligt voor ons op een ideale locatie. Het vervoer van onze schoenen naar de haven van Colombo, een van de drukste en grootste containerhavens ter wereld, neemt slechts één uur in beslag en van daaruit hebben zij een relatief korte reis door het Suezkanaal naar Europa, wat ongeveer de helft is van de tijd die het vervoer vanuit havens in het Verre Oosten in beslag neemt. Bovendien geeft de handelsovereenkomst met het directe buurland India ons vrije en snelle toegang tot de belangrijkste afzetmarkt voor leder. De productie in Sri Lanka zal ons en onze klanten meer flexibiliteit, kwaliteit en snellere leveringen bieden”, aldus Cölsch.

 

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
0