CAPRICE breidt uit in Myanmar

Jürgen Cölsch (Managing Partner van CAPRICE) en Adam Yang (eigenaar van Mountain Top Global Ltd.) tijdens de opening van de nieuwe schoenenfabriek in Myanmar, waar in de toekomst meer dan 2.000 vrouwen en mannen zullen werken.

De Duitse schoenenfabrikant CAPRICE versterkt zijn positie in Zuidoost-Azië door te investeren in een ultramoderne fabriek in Myanmar. Nadat CAPRICE het aandeel van de in Myanmar gemaakte schoenen heeft verhoogd tot bijna een miljoen paar per jaar, volgt de volgende mijlpaal. Op 23 oktober werd in het Noordwesten van de industriële metropool Yangon, ook bekend als Rangoon, een nieuwe state-of-the-art schoenenfabriek in gebruik genomen, samen met Taiwanese partner Mountain Top Global Ltd. De komende jaren zullen meer dan 2.000 mannen en vrouwen tot 150.000 paar schoenen per maand produceren in de nieuwe fabriek.

“Vanwege stijgende verkoopcijfers en voortdurende verhuizingen uit andere productielanden zijn we van plan het productievolume in Myanmar geleidelijk te verhogen tot aan 2024, tot twee miljoen paar hoogwaardige lederen schoenen per jaar,” zegt Jürgen Cölsch, Managing Partner van CAPRICE. “Het is vooral belangrijk voor CAPRICE en onze partners om bij de plannen voor nieuwe productlocaties altijd de Europese normen te volgen. Met onze daglichtrijke productiehallen in Myanmar, die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, bieden we zeer aantrekkelijke werkomstandigheden in het opkomende ontwikkelingsland. Met de vrijwillige oprichting van een werknemersvertegenwoordiging, leveren we tevens een verdere bijdrage aan de lokale sociaal-economische ontwikkeling,” aldus Cölsch.

De nieuw gecreëerde fabriekshallen van 14.500 m² zijn uitgerust met ultramoderne machines en productiefaciliteiten. Naast een administratiegebouw, een kantinekeuken en een ziekenboeg, zijn ook verschillende recreatieruimtes en woonruimten voor werknemers gebouwd op het fabrieksterrein. Bij de zelfvoorzienende stroomvoorziening is een waterzuiveringsinstallatie in gebruik genomen, die dringend nodig drinkwater levert in het ontwikkelingsland. Werknemers kunnen het gezuiverde water ook voor thuis gebruiken.

De schoentechnici van CAPRICE trainen de nieuw ingehuurde fabrieksarbeiders op locatie en door middel van live videoconferenties vanuit Duitsland naar Myanmar. CAPRICE neemt financieel en organisatorisch deel aan het project van 6 miljoen dollar. Het duurde twee jaar om de bouw van de fabriek te realiseren.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0