Curator positief over doorstart Dungelmann

Rob van Seumeren, curator voor Dungelmann Schoenen bv dat onlangs failliet werd verklaard, is positief over een eventuele doorstart voor de winkels van Dungelmann: “Gelet op de partijen die in de markt zijn, heb ik er wel een positieve verwachting van.” Volgens Van Seumeren hebben diverse partijen zich reeds gemeld, die aangeven een of meerdere winkels te willen overnemen. Zodra het faillissement is uitgesproken, wordt gekeken of een doorstart daadwerkelijk mogelijk is, schrijft RetailNews.

Nadat de moedermaatschappij Dungelmann bv vorige week failliet werd verklaard, wordt nu ook faillissement voor de winkels, shop-in-shops en de webshop van Dungelmann Schoenen aangevraagd, meldt van Seumeren. De winkels waren en blijven voorlopig open, maar via de webshop kan niets worden besteld.

Dungelmann had het al jaren moeilijk, volgens Van Seumeren. Er is onlangs een reorganisatie geweest en er zijn reeds enkele winkels gesloten, mede doordat de omzetten terugliepen. Dungelmann was van plan nog meer winkels te sluiten om het verlies te dekken, maar door tegenvallende verkopen in de eerste helft van het jaar was het bedrijf genoodzaakt het faillissement aan te vragen. “Er waren weinig vooruitzichten op herstel op eigen kracht.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0