Cutting Edges: over de ambacht van de schoenmakerij

Cutting Edges: over de ambacht van de schoenmakerij

Van 2 mei tot en met 17 september organiseert Schoenenkwartier in Waalwijk de expositie ‘CUTTING EDGES’. Men verkent en verlegt de grenzen van het hedendaagse ontwerpen en maken van schoenen. Recente ontwikkelingen zoals 3D-printen en het hergebruiken van oude sneakers dagen de bestaande dynamiek van het eeuwenoude ambacht uit. Het is de bedoeling dat de expositie een licht werpt op hoe schoenen gemaakt kunnen worden.

Om deze nieuwe perspectieven binnen het ‘Maaklab’ van het Schoenenkwartier te verkennen kregen zes makers toegang tot deze werkplaats: Julien Chaintreau, Peterson Stoop, SKUA Studio, Suzanne Oude Hengel, Ruben Warnshuis, en Tidhar Zagagi.
Gedurende de looptijd van CUTTING EDGES zijn er in het museum allerlei mogelijkheden om zelf mee te werken aan of te kijken naar het maken van schoenen. In de Maaklabs zijn op vaste tijden experts van het museum en ontwerpers aan het werk met de machines van het Schoenenkwartier en iedereen kan meedoen. Het gaat om projecten rondom recycling, met de hand stikken, 3D scannen en 3D printen en hoe je digitaal een schoen ontwerpt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0