De duurzame kant van Josef Seibel

De Duurzame Kant van Josef Seibel

Op basis van de merkwaarden van Josef Seibel, gaat Josef Seibel uitbreiden in een ander prijsniveau met de nieuwe, duurzame ‘Spirit of Nature’ lijn. De filosofie van handgemaakte schoenen uit Hauenstein van de 1886 lijn van herbruikbare materialen en lokaal betrokken grondstoffen wordt nu ook toegepast in de andere Josef Seibel-fabriek in Europa.

Merkwaarden

Marcel de Jong van Josef Seibel-agent Waardijk vertelt: “De oude fabriek in Duitsland is omgebouwd naar bezoekerscentrum. Daar produceren we onze 1886 schoenenlijn, maar voor de nieuwe ‘Spirit of Nature’ lijn worden de merkwaarden, zoals productie met medewerkers uit de directe omgeving en lokale grondstofsourcing nu ook toegepast in de andere fabriek. Josef Seibel hecht sterk aan het principe dat er wordt bijgedragen aan de lokale economie en daarom wordt nagedacht over elke stap in de productie. De nieuwe collectie is het resultaat van de ruim 135 jaar ervaring – ondertussen staat de vijfde generatie aan het roeren met deze uitbreiding maakt Josef Seibel de volgende, belangrijke stap naar nog meer duurzaamheid. Bovendien zijn er vanuit deze waarden nieuwe, verfris-sende ideeën ontstaan die we ook toepassen in de huidige productgroepen.”

Langere levensduur

Voor de nieuwe ‘Spirit of Nature’ modellen wordt chroomvrij gelooid leer gebruikt aan zowel de binnen-als de buitenzijde en bijvoorbeeld onze nieuwe sneakers zijn voorzien van een Vibram loopzool, geeft De Jong aan. “Dit alles om ze een langere levensduur te geven, wat meer duurzaamheid betekent.” Met een verkoopprijs tussen de € 129,95 en € 189,95 zijn deze modellen bovendien ook interessant voor winkeliers in het middensegment, geeft hij aan. “Josef Seibel heeft daarom een instore en een online ondersteuningspakket samengesteld om het verhaal van Spirit of Nature te vertellen en zo de verkoop te ondersteunen.”

Josef Seibel

Josef Seibel

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0