Deense pantoffel in opmars

glerupsHet Deense familiebedrijf Glerups, bekend van de comfortabele vilten pantoffels, is momenteel bezig aan een succesvolle opmars in Nederland. Dat is volgens het merk te danken aan de gestileerde Scandinavische vormgeving en het natuurlijke materiaal van de sloffen.

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht.

Het uitgangspunt van Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid. Recentelijk werd het merk nog geprezen in een artikel van de Guardian waarin extra aandacht werd besteed aan de duurzame vervaardiging van het product.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0