Doorstart House of Shoes onmogelijk

Een doorstart voor schoenenwinkelketen House of Shoes is nagenoeg onmogelijk omdat er veel onduidelijkheid was over de voorraad. Dat meldt Nu.nl op basis van het faillissementsverslag van de curator.

De voorraadlijst van de bestuurders van het bedrijf, dat het hoofdkantoor in Nieuwkuijk heeft staan, was niet correct. Eerst werd aangegeven dat er 48.000 paar schoenen in de winkels aanwezig waren. Na een hertelling bleek er een voorraad van 20.000 paar schoenen te zijn, maar het was onduidelijk wie daar precies recht op had. Bovendien was veel van de onderneming verdeeld over andere bedrijven na het eerste faillissement in 2013. Volgens de laatste cijfers maakte House of Shoes in 2013 een verlies van ongeveer 1 miljoen euro op een omzet van 12,7 miljoen euro. Uit het verslag blijkt dat ABN Amro een vordering van 3,9 miljoen euro heeft op de failliete keten.

House of Shoes werd eind januari failliet verklaard. Het bedrijf had 28 schoenwinkels in het hele land. Er werkten 120 mensen. Er was geen geld om hun salarissen te betalen.

HouseOfShoes

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0