‘Doorstarten nadelig voor ouder personeel’

Shop personeelVolgens vakbond CNV worden bij de doorstart van retailorganisaties als Perry Sport en Scapino grote groepen werknemers met doelbewuste willekeur aan de kant geschoven. De blijdschap over de doorstart van een winkelketen is volgens voorzitter Piet Fortuin meestal onterecht, omdat veel werknemers ‘door de nieuwe eigenaar buiten de deur worden gewerkt’.

Vooral personeel dat er langer dan zeven jaar werkt of ouder is dan dertig jaar zou geen kans hebben op een nieuw dienstverband. CNV wil de rol van de vakbonden in de faillissementswet vergroten. De curator kan bijvoorbeeld verplicht worden om de keuze van overnamekandidaten aan hen voor te leggen.

Miss Etam-eigenaar Rens van de Schoor heeft eveneens kritiek op de faillissementswet. Hij wijst op de transitievergoeding die moet worden betaald als in een later stadium alsnog afscheid wordt genomen van personeel. “Daarom is het beter om van duizend man terug te gaan naar vierhonderd, dan naar vijfhonderd en later verder te reorganiseren”, zegt Van der Schoor in RetailTrends.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0