Dr. Martens heeft last van warme winter 

Dr. Martens heeft last van warme winter 

Schoenenmerk Dr. Martens heeft te maken met een aantal uitdagingen, waaronder het relatief warme weer deze winter. Hierdoor verkoopt de Britse producent minder van zijn bekende zwarte, hoge schoenen met dikke zolen, wat leidt tot lagere winst. Ook kampt het bedrijf met problemen bij zijn nieuwe distributiecentrum in Los Angeles, waar meer schoenen geleverd werden dan verwacht, waardoor de operatie vastloopt. 

Dr. Martens neemt maatregelen om met de lagere inkomsten om te gaan, zoals minder schoenen beschikbaar stellen voor Europese onlineverkopers, maar dit raakt de omzet van het bedrijf verder. Daarnaast heeft het bedrijf last van hoge inflatie, waardoor consumenten minder te besteden hebben en de eigen kosten oplopen. Het bedrijf verwacht dat de winst voor aftrek van belastingen, rentes en afschrijvingen in het gebroken boekjaar (dat loopt tot eind maart) minimaal 18 miljoen euro lager uitkomt, met een totale winst van ongeveer 300 miljoen euro. 

Dr. Martens is niet optimistisch over de toekomst, mede vanwege de onzekere economische situatie en de aanhoudende problemen in hun distributiecentra.

Bron: Nederlands Dagblad/ de Ondernemer.

Afbeelding: Pixabay

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0