EPI rondt overname iDEAL en Payconiq International af

EPI rondt overname iDEAL en Payconiq International af

De European Payments Initiative (EPI) heeft aangekondigd dat de geplande overnames van iDEAL, de Nederlandse betaaloplossing, en Payconiq International, de Luxemburgse technologieleverancier, met succes zijn afgerond. Na het verkrijgen van alle vereiste wettelijke goedkeuringen, heeft EPI de overnames van Currence iDEAL B.V. en Payconiq International S.A. voltooid.

Door de samenvoeging van iDEAL en Payconiq is EPI in staat om een alomvattende betaaloplossing voor te bereiden in België, Frankrijk, Duitsland en later in Nederland. Deze landen vertegenwoordigen samen meer dan de helft van alle non-cash betalingen in het eurogebied voordat ze hun diensten uitbreiden naar andere Europese landen.

iDEAL en Payconiq zullen fungeren als strategische activa om een uniforme digital wallet en account-naar-account betalingsoplossing onder één merk in Europese landen te lanceren. EPI heeft recentelijk zijn digitale portemonnee, genaamd “Wero,” geïntroduceerd en streeft ernaar de manier waarop mensen betalen te herdefiniëren.

EPI verzekert de operationele continuïteit van iDEAL en Payconiq International en garandeert volledige beschikbaarheid van de betaaldiensten voor ondernemers en consumenten in Nederland, België en Luxemburg. De integratie van iDEAL in het Wero-platform zal naar verwachting in 2025 beginnen.

Bron: iDEAL

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0