Expo Riva Schuh & Gardabags: Groeiende rol van Portugal in schoenenindustrie

Expo Riva Schuh & Gardabags: Groeiende rol van Portugal in schoenenindustrie

Portugal versterkt zijn positie als een belangrijke speler in de Europese schoenenmarkt, blijkt uit het laatste nieuws van Expo Riva Schuh & Gardabags. Met de aankomende editie van de beurs in juni 2024 wordt de relatie tussen het evenement en de Portugese industrie verder versterkt. Volgens het World Footwear Survey zal de wereldwijde schoenenconsumptie in 2024 met 9,2% stijgen, wat kansen biedt voor exportgerichte landen zoals Portugal.

Paulo Gonçalves van APICCAPS benadrukt het belang van internationale markten voor de Portugese schoenenindustrie, die meer dan 90% van haar productie exporteert. Hoewel de vooruitzichten voor Europa en de Verenigde Staten bescheiden blijven, blijft Portugal samen met Italië en Spanje een leidende rol spelen in de Europese productie.

Portugal heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt in de schoenenproductie, waarbij het land Spanje heeft ingehaald als de op een na grootste producent van Europa. De aandacht voor detail en stiptheid in levering kenmerken de Portugese schoenenindustrie, die onder meer wordt belichaamd door merken als Ambitious en Ladrical.

Expo Riva Schuh & Gardabags heeft met zijn recente bezoek aan Portugese schoenproductiedistricten zoals Felgueiras en Sao João de Madeira een diepgaand inzicht gekregen in de diversiteit en kwaliteit van de lokale industrie. Dit heeft geleid tot een groeiende interesse van zowel Portugese als internationale merken om deel te nemen aan de aankomende editie van de beurs.

Bron: Expo Riva Schuh & Gardabags

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0