Expo Riva Schuh & Gardabags presenteert 100e Editie in Rome

Expo Riva Schuh & Gardabags presenteert 100e editie in Rome

Op 6 december 2023 presenteerde Expo Riva Schuh & Gardabags zijn 100e editie in Rome aan het Ministerie van Ondernemingen en Made in Italy. Dit langlopende evenement in Riva del Garda, een kleine Italiaanse stad in Trentino, heeft wereldwijde deelnemers aangetrokken en fungeert als een ontmoetingsplaats voor internationale handel in schoeisel en accessoires.

Gedurende de eerste 100 edities heeft de beurs ongeveer 70.000 schoenencollecties verwelkomd, met ongeveer 500 bezoekers per editie en deelname vanuit minstens 100 verschillende landen. Ongeveer 80% van de bezoekers komt tegenwoordig uit Europa, en 20% uit niet-Europese landen.

Het succes van Expo Riva Schuh & Gardabags wordt toegeschreven aan het vermogen om marktveranderingen te interpreteren en tegemoet te komen, volgens Roberto Pellegrini, de voorzitter van Riva del Garda Fierecongressi, de organisator van het evenement. Hij onthulde het geheim van het succes: “Het is altijd een evenement geweest dat in staat is om veranderingen in de markt te interpreteren en tegemoet te komen.”

Reflecterend op de belangrijke mijlpalen van de beurs in de afgelopen 50 jaar, werd een reis onthuld, inclusief versterking van de territoriale waarde, succesvolle samenwerkingen tussen publieke en private sectoren, uitbreiding naar wereldwijde markten en productie, herstructurering van managementkaders en het opbouwen van relaties met productie- en distributienetwerken.

Als een evenement dat de Italiaanse schoenen- en accessoiremarkt wereldwijd promoot, heeft Expo Riva Schuh & Gardabags ook de verantwoordelijkheid om op elk gebied duurzaam te zijn, voor het milieu, de mensen en het grondgebied. Initiatieven voor afvalrecycling, duurzame mobiliteit en groenere stands zijn geïmplementeerd, samen met inclusiviteit via digitalisering van verschillende initiatieven.

De positieve impact van de beurs op de regio Alto Garda, met een totale economische waarde van ongeveer 29 miljoen euro, werd benadrukt door Albarelli. GianPaola Pedretti, Exhibition Manager, schetste plannen voor de viering van de 100e editie gedurende 2024, waaronder een verbeterde Innovation Village Retail en een speciale Celebration Night.

De volgende editie zal plaatsvinden van 13 tot 16 januari 2024, in het Riva del Garda Exhibition Centre.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0