Ferro Footwear bestaat 25 jaar!

Ferro Footwear bestaat 25 jaar. Ron Janssen en Ferry Helmer kenden elkaar al een paar jaar. Ron was inkoper bij Schoenexpress en Ferry was verkoper bij Hengst. Regelmatig zaten ze in die hoedanigheid om tafel en ze hadden een erg goede klik. Op 18 maart 1996 startten ze samen Ferro Footwear B.V. Een samenvoeging van Ferry en Ron. De eerste maanden werkten deze mannen vanuit de tot kantoor omgebouwde slaapkamer van Ron. Ze verhandelden schoenen. Ze maakten al snel rendement door sneakers en pantoffels te laten maken in o.a. China, Viëtnam en Italië. Deze verkochten ze wereldwijd aan vooral supermarkten en discountketens. De snelle groei zorgde ervoor dat naast Monique Janssen (vrouw van Ron) die de boekhouding deed ook al snel Peter Janssen (broer van Ron) tot het team werd toegevoegd.

Na de opstartfase verhuist het bedrijf al snel naar een nieuw pand. Met een kleine showroom van 35m2 voor dames, heren en kids. Afhankelijk van de inkoper werd de showroom soms wel 3 x per dag in- en uitgeruimd om een zo goed mogelijke service te bieden. De klant centraal stellen en zo goed mogelijk bedienen is altijd één van de grootste prioriteiten geweest.  Grote klanten in de supermarktsector worden bediend via private label en merkenpartijen worden zeer succesvol verhandeld. Meer recent zijn de merken Mexx, Fred de la Bretoniere en Shabbies  en de startup DFNS toegevoegd aan de portefeuille.

Het kantoorgebouw, sinds 2013 aan de James Wattlaan is recent uitgebreid en plannen voor een extra verdieping liggen alweer op de plank.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0