Flashback: hoe ging de maand januari?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Een schril contrast met deze voorspellingen vormen de faillissementen van grote en kleinere ketens, die ook afgelopen maand weer vielen. De crisis lijkt nog niet écht voorbij.

Wat ervaren de schoenenwinkels in deze tijd? En hoe verliep de maand januari? Vakblad TRED vroeg het drie retailers.

Coenen SchoenmodeRianne Coenen, Coenen Schoenmode Gennep
“De verkopen in januari vielen tegen. Januari is altijd wel een rustige maand, maar ik heb het gevoel dat het dit jaar nog rustiger is dan voorgaande jaren. Ik hoor het ook van andere ondernemers hier in Gennep. Januari is doorgaans ook de uitloop van de opruimingsperiode. Daarvan staat nu niet zoveel meer, dus wordt de keus minder en daarmee de verkoop. De nieuwe collectie komt nu binnen, maar qua verkopen trekt dat meestal aan na de carnaval. Die valt gelukkig vroeg dit jaar. Stilzitten doen we niet. We zijn druk met de administratieve zaken. Dat moet tenslotte ook gebeuren.”

 

Sandor Mantje, Mantje Texelmantje-de-koog
“Ondanks dat het in de afgelopen maand warmer was dan in januari vorig jaar, verliep de verkoop vrijwel gelijk. We maken altijd een inschatting van wat verwachten om te zetten, en voor januari hadden we dat op hetzelfde gezet als het voorgaande jaar. Dat hebben we weten te consolideren. Qua topper verkocht Wolky goed, dat is ook een beetje afhankelijk van het weer. Half januari tot eind februari is sowieso een rommelige periode. We hebben redelijk wat aanbiedingen en terwijl we de oude collectie goed uit proberen te verkopen, komt de nieuwe collectie binnen.”

noach_olstHan Nobach, Nobach Schoenen en Podologie Olst
“Vorige maand hebben we een kleine plus gezien ten opzichte van januari vorig jaar. Het is eigenlijk een doorzettende trend van het voorgaande jaar. We hebben vorig jaar onze therapeutische gedachtegang en specialistische voetzorg verder uitgebouwd. We werken nu met twee podologen. Verder moet alles naadloos op elkaar aansluiten. Dus goede, op maat gemaakte zolen gaan in goede, verantwoorde schoenen. Langzaamaan weten mensen hier in de regio wel dat als er goede schoenen aangeschaft moeten worden, wij daarvoor het juiste adres zijn. Mede daardoor zijn de verkopen in 2015 beter geweest dan het jaar er voor.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0