Flashback: hoe verliep de maand april?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Toch verloopt die economische opleving voor de retailsector grillig. Benieuwd hoe schoenenwinkels dat ervaren vroegen we Nielshoes  en Marya Schoenen & Tassen naar hun ervaringen in de maand april.

NielshoesNielshoes, Doorn

Niels van Dee: “Mijn verkopen lopen goed. Dik een jaar geleden ben ik met Nielshoes begonnen, dus ik kan ook niet anders dan stijgen. Maar steeds meer mensen weten mijn winkel te vinden. Om bekendheid op te bouwen doe ik mee aan verscheidene evenementen die ondernemers in Doorn samen opzetten, zoals modeshows en een Italië-event. In de afgelopen maand hebben we de schoenen verzorgd voor een modeshow van een damesmodezaak.

Wat merken betreft kan ik niet echt zeggen dat er specifieke stijgers of dalers in mijn collectie zitten. Ik voer een collectie in het midden-hoog segment met damesmerken als NeroGiardine, Regarde le ciel en Perlato. Voor heren heb ik ook het merk Humberto.”

MARYA schoenen & tassen in Nistelrode Marya

Maria: “De afgelopen maand is wel aardig gelopen. Niet zo fantastisch als we hadden gewild, maar wel aardig, we lopen ongeveer gelijk met de cijfers van vorig jaar. Wat ons opvalt is dat de volledig witte schoenen zo goed verkopen, zeker met dat mooie weer van vandaag. Verder blijft het vooral ‘sneakers, sneakers en nog eens sneakers’. De afgelopen maand verkochten de schoenen van Gabor, Via Vai, Paul Green, Nubikk en Floris van Bommel het beste. Tassen verkopen we meestal tegelijk met een paar schoenen: een klant wil een nieuw paar schoenen en zoekt een tas die daar perfect bij matcht. Afgelopen maand gingen er vooral veel tassen in zilverkleur over de toonbank.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0