Flashback: hoe verliep de maand mei?

Het gaat beter met de economie. Zo stelde de Rabobank in de Sectorprognoses 2016 dat alle bedrijfssectoren in 2016 zullen groeien.  Het herstel van de Nederlandse economie ligt volgens de bank goed op koers. Toch verloopt die economische opleving voor de retailsector grillig. Benieuwd hoe schoenenwinkels dat ervaren vroegen we Van Boeijen Schoenen en Van Meer Schoenen naar hun ervaringen in de maand mei.

Van BVan boeijen schoenenoeijen Schoenen, Putten
Bij Van Boeijen Schoenen in Putten verloopt de verkoop ‘naar tevredenheid’. “Tot nu toe zijn de verkopen nagenoeg gelijk aan vorig jaar”, zegt Johan Noordmans. “Natuurlijk, gezien het weer had het zomerseizoen eerder mogen beginnen, maar over mei ben ik super tevreden. We hadden een paar mooie dagen en dat merk je direct in de verkopen. Bij de dames sprongen Durea, Rieker, Verhulst en Think eruit. Bij de heren Van Lier.

Vorig voorjaar zaten we iets in de min ten opzichte van het jaar ervoor. Ook toen viel het voorjaar tegen, maar dat hebben we met het milde najaar weer goed gemaakt. Je kunt echt stellen dat de seizoenen aan het opschuiven zijn. Wat dat betreft zou de hele retail de verkoopseizoenen een maand op moeten schuiven. Ik denk dat we dan gezamenlijk beter af zijn.”

Van Meer Schoenen, Rijsbergen
“Ons publiek bestaat uit doelgerichte kopers”, zegt Willemijn de Jongh. “Naast Rijsbergen hebben we ook een filiaal in Sprundel. Echte dorpswinkVan Meer Schoenenels, waar we het dus minder van passanten moeten hebben. We hebben dan ook een trouw publiek dat bereid is om op een bestelling te wachten als de gewenste schoenen op dat moment niet voorradig zijn.

Met de verkopen in mei hebben we de slechte start van het jaar goed gemaakt. Met het trouwe publiek zijn we gelukkig ook een stabiele winkel. Onze collectie is niet hoog modisch, en via Topshoe waar we bij aangesloten zijn kunnen we altijd losse paren leveren of makkelijk bijsturen. Bij de dames staat Gabor op nummer 1, daarnaast liep ook Aqa goed. De verkoop van herenschoenen komt meestal wat later in het seizoen op gang. In mei sprongen daar vooral G-Star en Björn Borg eruit. Maar ook voor ECCO en Mephisto hebben we altijd redelijk trouwe klanten.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0