Fondsen nodig voor standbeeld ter ere van de schoen- & lederindustrie

StandbeeldIn Moergestel, van oudsher een schoenen en lederverwerkend dorp, is het initiatief genomen om een standbeeld op te richten als eerbetoon aan alle mensen die in de schoenen en lederwaren gewerkt hebben of nog werken. “Het wordt een levensgroot beeld van 1.85 meter, dat een man anno nu symboliseert die een paar schoenen beoordeelt voordat ze in de doos gaan”, zegt Frans van Bommel. Hij is een van de bestuursleden van de stichting, waar ook Toon van Gils, Ed Hurkmans en Noud Smits zitting in hebben.

“Het moet een beeld worden van en voor de schoenen- en ledermensen”, aldus Van Bommel. “Van ons allemaal dus, en gedragen door zoveel mogelijk mensen.” Vandaar dat de stichting breed fondsen werft. Bij een donatie vanaf 15 euro wordt de naam van de gever op een document geplaatst dat in een koker ingemetseld wordt in de sokkel van het standbeeld. Voor een donatie van 250 euro wordt de naam op de sokkel gegraveerd en vanaf 2000 euro krijgt de naam een prominente plek op de sokkel.

Voor het maken en plaatsen van het beeld is 20.000 euro nodig. Inmiddels staat de teller op 16.000 euro. Wie wil doneren, het bankrekeningnummer van de Stichting Behoud Identiteit en Beheer Erfgoed Moergestel is NL21 RABO 0116 9956 45, met vermelding van naam en adres. Meer informatie staat op www.erfgoedmoergestel.nl.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0