G-STAR RAW FOOTWEAR en Rose Bertram brengen Y2K NAAR 2022

G-STAR RAW FOOTWEAR en Rose Bertram brengen Y2K NAAR 2022

G-Star RAW lanceert dit najaar een capsulecollectie met limited editions uit het jaar 2000. Samen met model Rose Bertram is het G-Star designteam de archieven ingedoken en stelden ze een collectie vol nostalgische ontwerpen samen. De Kafey High Platform boots maken deel uit van de campagne.

De Y2K-revival

G-Star RAW, opgericht in 1989, beleefde zijn eerste succesjaren in de jaren ‘90 en ‘00. De start van het digitale tijdperk én de high platform schoenen. De Y2K-revival beleeft momenteel zijn hoogtepunt en is voor het merk de aanleiding om verschillende ontwerpen uit die tijd te opnieuw te lanceren – speciaal samengesteld door Rose Bertram.

Curated by Rose Bertram

De stijl van het Belgische model Rose Bertram (1994) is geïnspireerd door de tijd waarin zij opgroeide. Y2K-stukken zijn onderdeel van haar dagelijkse outfits. Waarop G-Star haar de opdracht heeft gegeven om deze nieuwe capsulecollectie samen te stellen. Bertam heeft de beste stukken uit de archiefcollectie gekozen, die vanaf nu in beperkte oplage weer verkrijgbaar zijn.

Ik houd van de jaren 00. Toen G-Star me vroeg om hun Y2K-collectie te cureren, rechtstreeks uit hun archief, was ik direct enthousiast. Het was inspirerend omdat ik zowel van het merk als het tijdperk houd. Ik koos mijn favoriete ontwerpen, allemaal uit het jaar 2000. En ze zijn opnieuw in productie genomen zonder enige aanpassing of toevoeging. We brengen Y2K écht naar 2022.” – Rose Bertram

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0