GDS presenteert ‘Digital Craft’

1_GDSGDS blikt vooruit. Tijdens de beurs, die op 10, 11 en 12 februari plaatsvindt in Düsseldorf verkrijgen de bezoekers opnieuw vernieuwende inzichten in de wereld van technologie. Onder de noemer ‘Digital Craft #2’ worden digitale en virtuele oplossingen, evenals smart shop modules getoond, die de online én offline shopervaring kunnen optimaliseren. Nieuwe technologieën voor point of sale, met interactieve systemen en touch screens, barcodescanners en tablets worden hier door gedreven professionals getoond.

Living labs
Educatie- en innovatie instituut SLEM is opnieuw aanwezig en biedt net als voorgaande editie een uitgebreid overzicht van dé technologietrends van de toekomst. De trends worden gepresenteerd in drie living labs, met ieder een eigen thema. Het is eerste ‘lab’ is een interactief Trend Forum voor schoenen, materialen en health technologies van de toekomst. In het tweede lab presenteren de SLEM’s Master of Footwear-studenten hun projecten. Ze vertellen geïnteresseerden over onderzoeken die variëren van leerproductie in biolabs tot de toepassing van 3D printers voor het creëren van zolen.

Meer innovaties
Andere aanwezige innovators zijn onder meer MetraLabs met servicerobot Tory, JJ Footwear die een innovatief fitting concept toont, Shuhleister die het probleem van ‘knellende schoenen aanpakt met een op algoritmes gebaseerd maatsysteem, mifitto, met een 3D foot scanner, Phizzard, met een innovatief in store-systeem dat barcode scanners en tablets combineert, en Sound Experts GmbH, die zich specialiseert in kabelvrije audiosystemen voor bedrijven. Voitair presenteert een geurmachine, Scanblue lanceert een nieuwe smartphoneapplicatie waarmee schoenen virtueel gepast kunnen worden en A4VR toont innovatieve gezichtsherkenningssystemen voor de retail.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0