-Ingezonden mededeling-

GMS: geef invulling aan een ander inkooppatroon

De omzetdip in september als gevolg van het mooie weer heeft het belang aangetoond van een ander inkooppatroon. Al vanaf zijn start predikt GMS: laat niet alle goederen in één keer binnenkomen. Daarmee voorkomt een winkelier dat hij zijn eigen liquiditeitsprobleem creëert.

Wie 70 procent van zijn collectie in de voororder koopt en 30 procent tijdens het seizoen, kan sneller schakelen op onverwachte omstandigheden. Een maximale besteding van 70 procent van de inkoop in de voororder, geeft bij een moeizamere start van het seizoen niet direct de liquiditeitsdruk die vele retailers nu wel ervaren hebben. Ook leveranciers hebben daarin een rol. Zij zullen nog meer dan ooit ook voorraadhoudend moeten worden om korter op de markt te spelen. Vanwege het ontbreken van seizoensfinancieringen zijn ondernemers niet langer meer in staat om hun inkoop in één keer te doen.

Dit samenspel van partners betekent niet mínder inkopen, maar ánders inkopen. Standaardcollecties gaande het seizoen aanvullen en pro-actiever met de voorraad omgaan. De groeicijfers van GMS en de aangesloten ondernemers tonen het succes van die aanpak aan. In het afgelopen jaar is het inkoopvolume van GMS binnen Nederland met 21 procent gegroeid. Aangesloten ondernemers hebben een inkoopgroei gerealiseerd van gemiddeld 4 procent.

Via masterclasses zal GMS dit onderwerp in 2017 verder uitdiepen. Daarmee kunnen ondernemers hun kennis vergroten om een succesvolle exploitatie te realiseren en onder aan de streep meer geld over te houden.

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0