Gouden Koe 2015 voor Panos Mytaros van ECCO Leather

gouden koe 2015Panos Mytaros heeft donderdagavond 10 december de Gouden Koe 2015 ontvangen. Mytaros, in 1969 in Griekenland geboren, is sinds 2011 Executive Vice President van de ECCO Production and Sourcing Group en CEO van ECCO Leather.

Als zoon van een leerlooier, wiens familie al vele generaties in deze sector actief is, heeft Mytaros een stuk kennis en liefde voor leer met de paplepel meegekregen. Na zijn studie in Duitsland ging hij in 1993 voor ECCO in Indonesië werken. Vervolgens werd hem gevraagd om na de overname van leerlooierij Corlé in Dongen, in 2001, hier de activiteiten voor ECCO op te starten. Inmiddels worden er onder zijn supervisie in de leerlooierijen van ECCO tientallen miljoenen vierkante voet aan leer geproduceerd, dat deels in de eigen fabrieken verder wordt verwerkt, maar ook aan externe partijen wordt geleverd.

De jury concludeert in haar rapport dat “Panos Mytaros een kleine leerlooierij heeft ontwikkeld tot het internationaal toonaangevende ECCO Leather. Zijn enorme kennis van en passie voor leer, zijn strategische visie en voortdurende innovatie, zijn kracht om mensen te motiveren en als team samen te laten werken en zijn bereidheid open te staan voor de creativiteit van mensen uit andere disciplines, waarbij door kruisbestuiving grote ontwikkelingsstappen konden worden gezet, maken van hem een terechte winnaar van De Gouden Koe 2015.”

De uitreiking vond plaats in een als sfeervolle feestzaal ingerichte hal van het bedrijfspand van ECCO in Dongen. Er waren zo’n tweehonderd branchegenoten getuige van dit feit.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0