Green Solutions: innovatieve duurzame schoenenfabriek

Green Solutions: innovatieve duurzame schoenenfabriek

Een samenwerking tussen Main Group Technologies en Pegaso Industries heeft geleid tot de oprichting van “Green Solutions”. Het bedrijf richt zich op het herzien van bestaande productiemodellen in de schoenenindustrie met een focus op duurzaamheid en efficiëntie. Dit komt als reactie op de groeiende vraag van een geïnformeerde en milieubewuste consument in de mode-industrie.

Green Solutions integreert de expertise van Main Group Technologies in de wereld van schoenproductie met de technologische knowhow van Pegaso Industries. Het bedrijf heeft als missie de ontwikkeling en bouw van productielijnen voor schoenzolen met behulp van gerecyclede materialen. De nieuwe faciliteiten zijn gebaseerd op drie kernprincipes: duurzaamheid, traceerbaarheid en automatisering.

Duurzaamheid wordt bereikt door technologieën die efficiënte afvalterugwinning tijdens de productie mogelijk maken. Traceerbaarheid wordt gewaarborgd met software die volledige controle biedt over grondstoffen en eindproducten. Automatisering speelt een essentiële rol om het productieproces te maximaliseren, de doorlooptijd te verminderen en afval te minimaliseren.

Green Solutions’ productielijnen integreren machines voor directe injectie van thermoplastische materialen zoals EVA en TPU, samen met apparatuur voor materiaaltoevoer, ontvochtiging en automatische dosering. Het gehele systeem werkt geautomatiseerd en geïntegreerd. Dit markeert de geboorte van de Green Solutions-fabriek van de toekomst.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0