Handsfree shoppen in Gent

Bij 130 winkels in Gent kunnen consumenten zeker tot eind volgende maand hun aankopen bij ophaalpunten in de stad laten bezorgen. Onder meer Esprit, HEMA, Dille & Kamille en Nespresso doen mee aan het systeem. Dat meldt Het Nieuwsblad. Klanten kunnen na het afrekenen aan de kassa één van de zeven ophaallocaties in parkeergarages kiezen. Vervolgens krijgen zij een sms met een code, waarmee ze hun nieuwe spullen bij een locker kunnen ophalen. Consumenten die zich online registreren kunnen ook een sleutelhanger met een badge krijgen, waardoor een telefoon niet meer nodig is. Om de pakketjes van de winkels naar de ophaalpunten te brengen, worden fietskoeriers ingezet.

Eerder werd al een kleinschalige test met handsfree shoppen gedaan, met minder deelnemende winkels en alleen op zaterdag. Sinds deze week is het systeem elke dag te gebruiken. Als het aanslaat, wil Gent er ook na eind januari mee verder. De Vlaamse stad wil de afhaalpunten uitbreiden naar de park-and-rides rondom de binnenstad. Op langere termijn moeten boodschappen ook thuis en op hotelkamers afgeleverd worden.

Het Nederlandse BaggyBoys biedt een vergelijkbare service aan. Ongeveer 120 winkels in de binnenstad van Den Bosch zijn hierbij aangesloten. Sinds september is de dienst ook actief in Amsterdam.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0