Hanwag plant bomen op Landgoed Klarenbeek

Hanwag plant bomen op Landgoed Klarenbeek

Hanwag heeft op 19 november 750 bomen gedoneerd aan Life Terra en direct een deel geplant op het Landgoed Klarenbeek te Voorst. De boomplantdag was het resultaat van een donatieactie van Hanwag. Op basis van de verkopen via Nederlandse Hanwag-retailers doneert Fenix Outdoor Benelux bv één boom voor elk verkocht paar Bluecliff-schoenen aan Life Terra. Het totaal aantal is afgerond op maar liefst 750 bomen t.w.v. 4500 euro.

Deelnemers plantten mee

De boomplantdag werd bijgewoond door een diverse groep, waaronder vertegenwoordigers van de pers, Hanwag-personeel, leden van Life Terra en vrijwilligers. Gezamenlijk zetten zij zich in om de nieuwe bomen te planten in het bosrijke gebied van Landgoed Klarenbeek. De bomen zijn een welkome aanvulling in het gebied. De letterzetter tastte de oude coniferen aan, waardoor deze gekapt moesten worden. Deze kever vreet zich een weg in de bast van naaldbomen, waardoor de boom afsterft. De opkomst van de letterzetter is een gevolg van klimaatverandering. Met de hulp van Life Terra kan op dit landgoed een biodivers bos terug worden geplant dat klimaat- en toekomstbestendig is.

Bomen zijn belangrijk voor klimaat en biodiversiteit

“We zijn blij dat we met deze actie zoveel mensen hebben kunnen bereiken,” zegt Marleen Hemminga, Marketing Manager Fenix Outdoor Benelux BV. “Met deze donatieactie hebben we een steentje bij kunnen dragen aan de lokale biodiversiteit. Wij danken alle consumenten voor hun aankoop, de lokale Hanwag retailers, de deelnemende vrijwilligers en Life Terra voor al hun inspanningen om dit initiatief te kunnen realiseren.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0