HC Footwear GmbH vraagt faillissement aan

HC Footwear GmbH (met het gelicenseerde merk camel active Footwear) heeft onlangs faillissement aangevraagd. In een statement laat de onderneming weten dat de schoenensector al meer dan twee jaar gekenmerkt wordt door ongekende economische uitdagingen met negatieve gevolgen voor bijna alle marktdeelnemers.

Het bedrijf kampte met verstoringen van de toeleveringsketen die ernstige vertragingen veroorzaakten in de kortcyclische seizoensactiviteiten, gecombineerd met exorbitante stijgingen van de vrachtkosten. Ook de wereldwijde Covid-19-pandemie met terugkerende lockdowns in productie- en verkooplanden, hebben geleid tot ontwrichtingen in de hele industrie. Daarnaast heeft de Russische invasie van Oekraïne geleid tot het verlies van klanten en markten. Deze situatie maakt het volgens hen onmogelijk om camel active footwear succesvol te herlanceren.

De bedrijfsactiviteiten van Hamm Market Solutions GmbH & Co. KG en de gelicentieerde merken GANT Footwear en Scotch & Soda Footwear vallen niet onder deze maatregel en voor hen worden de activiteiten ongewijzigd voortgezet.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0