HDS/L en Duitse inkooporganisaties adviseren uitstel seizoenen

Om de financiële gevolgen van de Corona-pandemie voor de schoenen- en lederwarensector zoveel mogelijk te beperken, beveelt HDS/L (Bundesverband der Schuh-und Lederwaren industrie) in samenwerking met de inkooporganisaties SABU en ANWR, een aangepaste timing van de in-en verkoopseizoenen in Duitsland aan. De aanbevelingen van de industrie en de detailhandel omvatten onder meer een langer regulier seizoen, verschoven leveringstermijnen en nieuwe beursdata die aan deze termijnen zijn aangepast. Het Duitse Bondskartelbureau heeft geen bezwaar tegen de maatregelen die door HDS/L en de inkooporganisaties worden gecoördineerd. HDS/L, ANWR en SABU roepen alle deelnemers uit de sector op om deze aanbevelingen over te nemen en in praktijk te brengen.

De voorgestelde maatregelen:
1) Om de hoge voorraden die door de sluiting van de corona zijn ontstaan beter te kunnen verkopen, wordt de verkoopperiode voor schoenen en lederwaren van het voorjaar-zomerseizoen 2020 met vier weken verlengd.
2) De levering van schoenen en lederwaren voor het herfst-winterseizoen 2020/21 zal ook vier weken later plaatsvinden. De verkoopperiode van de herfst-wintercollecties wordt dus eveneens met een maand verschoven. De latere facturering zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de liquiditeitspositie in de detailhandel voor het herfst-winterseizoen 2020/21. Het uitstellen van eventueel reeds bevestigde leveringstermijnen moet individueel worden besproken tussen leverancier en retailer.
3) Voor het voorjaar-zomerseizoen 2021 worden de bestel- en beurstermijnen eveneens met vier weken uitgesteld, wat op zijn beurt een latere leveringstermijn en een verkoopperiode van een maand in het voorjaar/zomer van 2021 met zich meebrengt.
4) Alle branche evenementen en orderbeurzen evenals de seizoenstart in de ordercentra worden aangepast aan deze nieuwe uitgestelde timing.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0