Henk Olde Riekerink overleden

In zijn woonplaats Losser is woensdag 13 augustus Henk Olde Riekerink overleden. Als ondernemer in de schoenenbranche introduceerde hij met zijn bedrijf Relaxor de merken Birkenstock en Finncomfort in Nederland. Olde Riekerink was al een tijd ernstig ziek. Hij is 70 jaar geworden.

Olde Riekerink staat bekend als een grote inspirator binnen de schoenenbranche. Zo was hij van 1996 tot 2005 voorzitter van het (destijds) Schoenencentrum. Onder zijn voorzitterschap groeide het centrum uit tot zijn huidige vorm, onder meer met de uitbreiding van een tweede etage.

Naast zijn ondernemerschap was Olde Riekerdink ook actief in het vrijwilligerswerk in en rond zijn woonplaats Losser. Hij was bestuurslid-voorzitter van De Zonnebloem, medeoprichter van de stichting Help Burundi en actief bestuurslid, mede-initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting Platform Losser en actief als secretaris binnen de kerk. Voor zijn maatschappelijke inzet ontving hij afgelopen juli een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd toen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de hal bij de ingang van C.A.S.T. ligt een condoleanceboek waarin een persoonlijke boodschap kan worden achtergelaten.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0