Henkelman Groep overgenomen door FNG

De Henkelman Groep wordt overgenomen door FNG NV. De modegroep heeft een overnameovereenkomst getekend en is in de laatste fase van de overname van Henkelman Groep in Nederland en China. FNG wil met deze overname de winstgevendheid van haar schoenwinkelketen Brantano verbeteren. Brantano werd in 2016 door FNG aan het portfolio toegevoegd.

Henkelman verkocht vorig jaar voor 45 miljoen euro schoenen aan Europese schoenwinkels, meldt De Tijd. De 55 werknemers ontwerpen de schoenen en zorgen er voor dat deze door externe bedrijven in China en Portugal worden gemaakt. FNG zal voortaan de huismerkschoenen van Brantano zelf maken. Hierdoor zal de winstmarge per paar schoenen volgens Dieter Penninckx, CEO en hoofdeigenaar van FNG, met 25 tot 30 procent worden verhoogd.

Theo Henkelman richtte de Henkelman Groep 33 jaar geleden op. Henkelman is volgens berichtgeving verheugd en kijkt er naar uit een strategische partner te hebben in FNG. Henkelman blijft ten minste tot 2020 volledig aan de groep verbonden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0