algemeen_dame
Vendit begeleidt de retailer

Softwareproducent Vendit richt zich sinds 1986 op automatisering in de retail. Inmiddels is het bedrijf met haar softwaresysteem VMSII uitgegroeid tot één van de grootste producenten en leveranciers op het gebied van automatiseringsoplossingen. Sinds vijf jaar is Vendit ook actief in de modebranche, waar ze naast producten voor individuele retailers – van zowel kleine als grote winkels – ook samenwerkingsverbanden heeft met Euretco, ANWR-Garant, INretail, schoenencentrum C.A.S.T. en YaYa. Naast backoffice zorgt Vendit ook voor de volledige integratie met webshops van onder andere SEOShop-, Presta- en Magento-techniek.

Optimaal gebruik maken automatisering
“We bestaan volgend jaar 30 jaar en we denken dat we met onze ervaring ook buiten alleen de kassa een belangrijke rol kunnen spelen voor de modebranche”, vertelt Vendit-directeur Eric van Jarwaarde. “We merken dat er binnen de keten veel wordt samengewerkt. Denk hierbij aan samenwerkingen met inkoopverenigingen. Hierbij kunnen wij informatie van een winkel doorsturen naar de hoofdorganisatie – uiteraard in overleg met de winkeleigenaar. De organisatie kan die informatie vervolgens analyseren en daar haar beleid op afstemmen.” Van Jarwaarde geeft aan dat Vendit niet alleen een gebruiksvriendelijk programma wil maken, maar de ondernemer in het hele traject wil begeleiden. “We leveren niet alleen ons product af, maar zorgen ervoor dat retailers weten hoe ze zo’n programma optimaal kunnen gebruiken. Dat ze het programma echt voor hen laten werken en weten hoe ze de informatie over voorraden, omloopsnelheid en rendabiliteit kunnen gebruiken in hun onderneming. We willen de retailer bewust maken van hoe zijn winkel werkt.”

Boekhouding
Om die reden verzorgt Vendit een speciale managementtraining voor aangesloten retailers. “Tijdens deze training leren ze alles over de software, de financiële gegevens en hoe ze aan de hand daarvan hun winkel beter kunnen managen.” Om de klant te kunnen ontzorgen als het om boekhouding gaat, werkt Vendit actief samen met twee partners op dat gebied: Twinfield en Exact Online. “Hierdoor worden alle gegevens uit VMSII automatische doorgezet naar de boekhoudprogramma’s van deze twee aanbieders. Dit zorgt ervoor dat de informatie geen fouten bevat en bespaart veel tijd. Bovendien ben je van alle bonnetjes af. Met ons programma weet je wat bruto je marges en voorraden zijn; met beide programma’s weet je direct hoe je er netto voorstaat. Want je kunt nog zo’n hoge omloopsnelheid en een fantastische omzet hebben, maar als je te veel personeel hebt, of te veel uitgeeft aan reclames, kun je netto alsnog in de gevarenzone zitten.”
Om voor retailers ook de accountancykosten laag te houden, werkt Vendit samen met verschillende accountancykantoren, waaronder Deloitte. Hierbij kunnen retailers tegen een laagdrempelig bedrag per maand gebruik maken van de diensten van Deloitte. “Door de combinatie van VSMII, Twinfield of Exact Online, en Deloitte kan de retailer via een online portal dagelijks informatie wat betreft zijn marges, doorverkopen et cetera bekijken. Zo kan hij eenvoudig zijn nettoresultaat volgen.”

Volgens Jarwaarde reageren retailers erg enthousiast als ze overstappen op het VSMII-systeem en de eventuele koppeling met het boekhoudprogramma. “Retailers die gewend zijn alleen met de kassa of zelfs met bonnenboekjes te werken, moeten soms even wennen, maar uiteindelijk is iedereen erg positief; ze besparen tijd, weten beter wat ze per (product)groep verkopen en hebben minder administratiekosten.”

Vendit staat op Modefabriek, in The Works, standnummer 4.104.

010 442 44 20
www.vendit.nl

Eric van Jarwaarde
Eric van Jarwaarde

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0