Hudson’s Bay geïnteresseerd in panden V&D

v&dHet Canadese retailbedrijf Hudson’s Bay Company heeft interesse in de panden waarin nu de warenhuizen van V&D gevestigd zijn. De eigenaar van de Duitse warenhuisketen Kaufhof en het Belgische Galeria Inno heeft de vastgoedeigenaren benaderd van wie V&D zijn winkels huurt. Mogelijk zoekt het Canadese bedrijf buiten de curatoren om naar een mogelijkheid om de panden te huren, om daar een eigen winkelformule in te vestigen. Als dat zo is, kunnen de curatoren dat overigens proberen te voorkomen via een zogenoemde indeplaatsstelling.

Tot en met dit weekend kunnen belangstellenden zich melden met een voorstel en een eerste, niet-bindend bod. Naar verwachting zullen ongeveer twintig van de zestig belangstellenden met zo’n voorstel komen. Volgende week zullen de curatoren de plannen bestuderen en dan blijft er een klein groepje met de meest kansrijke kandidaten over. Die krijgen vervolgens extra informatie over V&D, op basis waarvan ze een bindend bod kunnen uitbrengen.

V&D had zijn 62 winkelpanden tot tien jaar geleden zelf in bezit. De vorige eigenaar, een consortium van investeerders onder leiding van KKR, besloot de panden te verkopen en vervolgens terug te huren. Dit leverde de eigenaren 1,3 miljard euro op. V&D was vervolgens echter maandelijks 8 miljoen euro aan huurlasten kwijt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0