‘Huren dalen in veel hoofdwinkelstraten’

Onderzoek van Colliers International toont aan dat de tophuren in de belangrijkste hoofdwinkelstraten van ons land vooralsnog geen stijging laten zien. In Amsterdam en Utrecht is deze stijging er wel; daar gingen de tophuren respectievelijk 3.050 en 1.500 euro per vierkante meter per jaar omhoog. In steden als Rotterdam, Den Haag en Arnhem wordt een daling van de tophuren verwacht.

Ook voor binnenstedelijke winkelcentra is volgens Colliers International over het algemeen sprake van dalende tophuurprijzen. Amsterdam en Utrecht zijn hier eveneens uitzonderingen, met name vanwege de populariteit onder internationale retailers. In Utrecht bleef de tophuur voor binnenstedelijke winkelcentra gelijk op 1.350 euro per vierkante meter per jaar, terwijl in Amsterdam een stijging naar 1.650 euro werd waargenomen.

Het rendement van retailvastgoed op toplocaties daalt, doordat de aankoopprijs wordt opgedreven door een gebrek aan aanbod. Het is volgens head of research Bart Stek opvallend dat de huurprijzen in veel hoofdwinkelstraten en binnenstedelijke winkelcentra ook dalen. “We verwachten dat deze trends zich in het komende half jaar doorzetten.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0