Inkoopseizoen stelt tevreden

Inkoopseizoen stelt tevreden

Het inkoopseizoen voor herfst/winter 2023-2024 is naar tevredenheid verlopen, is de conclusie na gesprekken met een scala aan leveranciers. De stemming onder de winkeliers wordt als overwegend positief ervaren, al merken veel leveranciers wel dat er bewuste keuzes worden gemaakt bij de inkoop.

Vertrouwen

Diverse leveranciers geven aan dat het afgelopen winterseizoen wat tam is geweest, met name omdat de herfst niet echt koud wilde worden tot pakweg oktober. De afverkopen in deze periode kwamen dus wat later op gang, al heerst ook daarover tevredenheid. Nergens hoorden we geluiden dat er minder ingekocht wordt voor volgend winterseizoen, wat betekent dat de meeste winkeliers vertrouwen hebben in de toekomst. Althans de winkeliers die kansen zien. Wat namelijk ook opvalt, is dat er de laatste tijd meer kleine zelfstandige schoenenzaken de schoenlepel aan de wilgen hangen, meestal vanwege pensioen en gebrek aan opvolging.

Als er trends waargenomen kunnen worden, is het dat gekleed aan een hernieuwde opmars bezig is. Het sportievere segment in de comfort-branche is langzaamaan wat minder populair aan het worden, zo lijkt het. Comfortabele schoenen met een nette uitstraling zijn weer terug van weggeweest ten koste van de casual sneaker. Ook positief: de leverings- en productieproblemen her en der in schoenenland lijken eindelijk onder controle te zijn.

Verder lezen? Het hele artikel vindt u in de TRED maart editie. Bestel hierbij de Maart editie van TRED.

Foto: Solidus

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0