Investeerder achter Intermedium Shoes eist miljoen van de staat

Standard Investment, de investeringsmaatschappij achter schoenengroothandel Intermedium Shoes, wil 1 miljoen euro aan faillissementsschade van de overheid. Dat schrijft RTL Z. Nadat de schoenengroothandel in 2009 failliet ging, maakte het onder Standard Investment een doorstart.

In april 2015 vroeg Standard Investment bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een overheidsgarantie voor een investering van 2 miljoen euro in het schoenenbedrijf. Onder de regeling Groeifaciliteit kan de overheid garant staan voor de helft van investeringen in bedrijven. RVO is een subsidieloket van het ministerie van Economische Zaken.

Als gevolg van liquiditeitsproblemen ging Intermedium Shoes in september 2015 opnieuw failliet. Volgens de directie verlangden schoenfabrieken steeds vaker betaling vooraf, terwijl de afnemers hun betaaltermijnen juist verlengden.

Na het faillissement liet RVO weten dat de schoenengroothandel niet (meer) in aanmerking kwam voor de garantie. Standard Investment stapte vervolgens naar de rechter om de garantie toch op te eisen. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft de zaak in behandeling, maar nog geen einduitspraak gedaan.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0