John Donahoe nieuwe CEO Nike 2020

John Donahoe wordt begin 2020 de nieuwe CEO van Nike. De huidige CEO van Nike, Mark Parker, treedt per 13 januari 2020 af als CEO, een functie die hij sinds 2006 bekleedde. Parker zal vanaf volgend jaar de rol van uitvoerend voorzitter gaan vervullen, waarbij hij de Raad van Bestuur zal leiden en nauw zal samenwerken met Donahoe, laat de Raad van Bestuur van Nike, Inc. weten middels een persbericht.

“Het is een spannende tijd voor Nike, waarin we wereldwijd de kracht van het merk en geweldige kansen voor toekomstige groei zien,” zegt Parker in het persbericht. “John’s expertise in e-commerce handel, technologie, wereldwijde strategie en leiderschap, gecombineerd met zijn sterke relatie met het merk, maken hem bij uitstek geschikt om onze digitale transformatie te versnellen en voort te bouwen op de positieve invloed van onze Consumer Direct Offense. Ik kijk ernaar uit om de Raad van Bestuur als uitvoerend voorzitter te blijven leiden en nauw samen te werken met John en het managementteam om hem te helpen in de overgang naar zijn nieuwe functie.”

“Het is een eer om CEO en voorzitter te worden van dit geweldige, innovatieve bedrijf en om deel uit te maken van de ruim 76.000 getalenteerde en gepassioneerde medewerkers die zich toeleggen op het dienen van sporters,” aldus Donahoe in het bericht. “Ik ben er trots op om de afgelopen vijf jaar verbonden te zijn geweest met Nike in mijn rol in het Bestuur en ik kijk ernaar uit voltallig lid van het team te zijn, nog nauwer samen te werken met Mark, voort te bouwen op het succes van Nike en nieuwe kansen aan te grijpen.”

Donahoe zit sinds 2014 in de Raad van Bestuur van Nike. Momenteel is Donahoe ook CEO en voorzitter van ServiceNow, Inc., en voorzitter van PayPal Holdings, Inc. Daarvoor was hij werkzaam als CEO en voorzitter van eBay, Inc., evenals algemeen directeur van Bain & Co.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0