Josef Seibel bundelt Romika, Westland en Gerry Weber

Josef Seibel bundelt Romika, Westland en Gerry Weber

JOSEF SEIBEL staat voor ingrijpende veranderingen. Vanaf het herfst-winterseizoen 2024 zal de leverancier van schoenen zijn merken Romika, Westland en Gerry Weber consolideren en op de markt brengen onder het merk JOSEF SEIBEL.

“In uitdagende tijden moet je samenwerken, dit geldt zowel voor de politiek als voor het privéleven en het bedrijfsleven,” zegt Andreas Garnier, Hoofd Verkoop, als reactie op deze consistente stap. “Eindconsumenten worden overspoeld met berichten en interpretaties, wat leidt tot onzekerheid en uiteindelijk minder omzet voor onze klanten. “De consolidatie van ons merkenbeleid zorgt voor duidelijke communicatie en dus meer oriëntatie,” zegt hij, de redenen voor deze beslissing samenvattend.

In de toekomst zal het merk JOSEF SEIBEL boven alles staan, wat betekent dat de drie merken erin zullen opgaan op alle gebieden. Het merk wordt ondersteund en duidelijk gecommuniceerd door het op te splitsen in verschillende productsegmenten.

De productgroepen zijn verdeeld in vijf categorieën:

  1. ICONIC: diep voetbed sandalen, 100% Made in Germany. Een product uit de schoenenfabriek in Hauenstein, met materialen voornamelijk uit Europa. Iconic belichaamt de JOSEF SEIBEL-stijl en is een symbool van traditie en vakmanschap.
  2. iGoDynamic: Biedt technisch geavanceerde modellen die het loopcomfort dynamisch verbeteren door innovatieve MultiFit Technology. Deze nieuwe modelreeks stelt normen op het gebied van functionaliteit en ontwerp door een individuele pasvorm en maximaal comfort te bieden.
  3. SON – ‘Spirit of Nature’: Deze collectie combineert stijlelementen met herkenbare productexpertise. Handgemaakte naden, prints en het gebruik van gerecyclede en natuurlijke materialen maken het ontwerp onmiskenbaar.
  4. JOSEF SEIBEL: Focus op leren schoenen met functie. Comfort, maten, breedtes, verwisselbare voetbedden, enzovoort – trendy comfort staat centraal.
  5. RELAX: Thuis- en vrijetijdsschoenen, niet alleen een bijproduct, maar in de traditie van onze merken ROMIKA / WESTLAND een verfijnd segment, met de voortzetting van de bestverkopende modellen nu onder JOSEF SEIBEL.

“In de toekomst zullen we ons richten op de duidelijke communicatie van een sterk merk,” benadrukt algemeen directeur Franziska Seibel. “Het uniforme beeld versterkt de merkpresentatie in de detailhandel en ook de perceptie van het merk JOSEF SEIBEL als geheel. Bovendien betekent de consolidatie ook economische voordelen voor onze retailpartners. Communiceren met slechts één leverancier, slechts één klantadviseur en ook slechts één factuur ontvangen, vereenvoudigt de afhandeling van order tot betaling, wat tijd en geld bespaart.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0