JD Sports wil Perry Sport en Aktiesport overnemen

JD SportsHet Britse bedrijf JD Sports Fashion wil de winkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen. Daarvoor heeft de onderneming donderdag 17 maart toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het bedrijf wil de 58 vestigingen van Perry Sport en 131 filialen van Aktiesport overnemen. Daarnaast wil het de twee webwinkels voortzetten.

Volgens curator Van Hees worden de winkels die niet goed liepen gesloten, maar blijft het leeuwendeel open. Bij USG, het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, werkten zo’n 2000 mensen. “De personeelsleden die werkten bij de winkels die openblijven, zullen een nieuw contract aangeboden krijgen”, zegt Van Hees.

De Britse winkelketen JD Sports werd in 1981 opgericht en heeft meer dan 800 winkels en diverse winkelformules in sportkleding, schoenen en outdoor-artikelen, in zowel het Verenigd Koninkrijk, als in Frankrijk, Spanje, Ierland, Nederland, Italië en Duitsland. Het bedrijf had in 2015 een omzet van bijna 2 miljard euro en boekte een brutowinst van 115 miljoen euro.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0