‘Kledinghoop’: op naar een duurzame en circulaire kledingindustrie

‘Kledinghoop’: op naar een duurzame en circulaire kledingindustrie

Op 1 december 2022 verschijnt het boek ‘Kledinghoop’ van Bianca Streng bij uitgeverij Klare Taal. Kledinghoop laat zien hoe de kledingindustrie duurzaam en circulair kan worden gemaakt. De kleding- en textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en is verantwoordelijk voor ruim 10% van de wereldwijde Co2-uitstoot. Meer dan 35% van de microplastics komt van deze industrie en elke seconde wordt er een vrachtwagenlading textiel gedumpt of verbrand. De huidige kledingindustrie veroorzaakt een steeds groter wordend probleem met desastreuse gevolgen voor de biodiversiteit en klimaat.

In haar boek ‘Kledinghoop’ vertelt Bianca Streng hoe de hele keten – van ontwerper tot en met consument – duurzaam en circulair kan, of beter gezegd, moet worden gemaakt. Met praktische voorbeelden en inspirerende interviews met pioniers in de duurzame kledingindustrie laat ‘Kledinghoop’ zien hoe alle stakeholders in de keten, deze urgente transitie vorm kunnen geven. Daarmee is ‘Kledinghoop’ een uniek boek voor iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in de kledingindustrie.

Bianca Streng (1984) is een fashion strateeg en designer. Haar missie: een circulaire textielketen in 2050. Door haar jarenlange ervaring weet ze waar de uitdagingen liggen binnen de complexe keten van de kledingproductie. Ze verbindt, denkt in mogelijkheden en ziet kansen in een markt waar grote uitdagingen liggen. Bianca is ook de maker van de Podcast Circulaire Mode, te beluisteren via Spotify.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0