Kunstenaars ontwerpen unieke schoenen voor Wednesday Whiskey

Wednesday Whiskey, het jonge herenschoenenmerk van Marijn Verschure, lanceert dit voorjaar een bijzonder project. Nationale en internationale kunstenaars hebben een aantal schoenen van het merk voorzien van een eigen signatuur. Het resultaat is een serie in het oog springende kunstwerken, die vanaf 2 april a.s. te zien zal zijn in de mini-expositie Wednesday Whiskey x The Artists in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk.

Marijn Verschure, oprichter en eigenaar van het schoenenlabel, kwam op het idee voor Wednesday Whiskey x The Artists tijdens een buitenlandse beurs waar hij terzijde werd gestaan door zijn jeugdvriend, kunstenaar Pablo Lücker. Behalve Lücker vond hij onder andere de Amerikaanse graffiti artist Kool Koor en de Brabantse striptekenaar Luc Verschuuren bereid om hun kunst op zijn schoenen te zetten. Het resultaat is een kleine collectie unieke kunstwerken, die te zien zal zijn tijdens beurzen en evenementen, maar dus ook tijdens een tijdelijke expositie in het Schoenen Museum.

Museumweek
De mini-expositie in het Nederlands Leder en Schoenen Museum vindt plaats van 2 april t/m 7 juni 2015. De grafic art schoenen van Wednesday Whiskey worden gecombineerd met reguliere kunstobjecten van de betrokken kunstenaars. Tevens wordt aan de hand van diverse monsterexemplaren uit de beginperiode getoond hoe Verschure zijn label Wednesday Whisley in korte tijd ontwikkelde tot een volwaardig herenschoenenlabel.

De expositie Wednesday Whiskey in het Nederlands Leder en Schoenen Museum is tijdens reguliere openingstijden te bezichtigen.

www.wednesdaywhiskey.com

Wednesday Whiskey

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0