Laatste van Kerckhoven schoenen in Tilburg gaat sluiten

 In Businessnieuws

Shoefashion Tilburg (voorheen van Kerckhoven schoenen) gebruikte haar jarenlange ervaring in de branche om steeds een trendy collectie te presenteren. “Er valt nog steeds een mooie boterham (en beleg) te halen uit onze winkel, maar genoeg is genoeg”, zegt Wil van Kerckhoven. “Een paar maanden duurde de mind-set, maar nu is het klaar. Voorjaar 2022, (1 april 2022 geen grap) gaat de sleutel voor de laatste keer in het slot. 68 jaar geleden ben ik bijna geboren in een schoenendoos, nu wordt het tijd voor andere dingen.”

Marian en Wil van Kerckhoven leren elkaar kennen in een schoenwinkel, genaamd Hein den Doop, in Den Bosch in 1972. Zij zijn de derde generatie van het Tilburgse familie bedrijf, VAN KERCKHOVEN SCHOENEN. Wil is de kleinzoon van oprichter Jules van Kerckhoven, een Belgische schoenmaker die tijdens de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vlucht. Hij vestigt zich in Tilburg en wordt verliefd op een Nederlands meisje, Anneke Smulders. In 1918 openen ze een eigen schoenenwinkel. Zijn vier zonen begonnen ook allemaal een Van Kerckhoven-zaak in Tilburg. Één van zijn zonen; Frans begon met zijn vrouw Antoinette, een zaak in het, in 1961, nieuw gebouwde Winkelcentrum Westermarkt in Tilburg.

Marian en Wil van Kerckhoven zwaaien sinds 1980, als derde generatie de scepter over deze zaak op Winkelcentrum Westermarkt. Door de ontwikkelingen in de branche en door de komst van het internet verandert de naam in SHOEFASHION TILBURG. Vanaf april 2022 zal dus het familiebedrijf van Kerckhoven in Tilburg ophouden te bestaan.

Recent Posts
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt
0