Lot Macintosh in handen banken volgens SNS Securities

scapino2Kwantum is door Macintosh Retail Group voor een lage prijs verkocht. Dat concludeert analist Gerard Rijk van SNS Securities. De analist rekende voorafgaand aan de cijfers over het derde kwartaal nog op een verkoopopbrengst van 50 miljoen euro. De kwartaalcijfers waren evenwel “duidelijk teleurstellenmanfieldd”, volgens Rijk vermoedelijk door het lage werkkapitaal en voorraden die Kwantum aanhield om de druk op de schuld bij het moederbedrijf te verlichten.

De woonwinkelketen werd voor 28 miljoen euro verkocht aan Gilde Equity Management met een boekwinst van 1 miljoen euro. Samen met de verkoop van Nea International en Fashion UK kan Macintosh Retail Group de schuld daardoor terugbrengen met ongeveer 64 miljoen euro.

Macintosh Retail Group zal volgens Rijk heel moeilijk nog andere onderdelen, zoals Scapino of Manfield, weten te verkopen. Daarmee ligt het lot van de retailer volledig in de handen van de banken, concludeert de analist, die de kans op een overnamebod op Macintosh “erg klein” noemde. Geïnteresseerde kopers kunnen volgens Rijk beter wachten tot de bank de retailer in delen verkoopt en dan toeslaan. Voor aandeelhouders vreest SNS Securities dat er weinig overblijft.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0