Maxime Tanghe presenteert eigen schoenenlijn

Maxime Tanghe, de vijfde generatie binnen Banaline, heeft onder zijn eigen naam een schoenlijn opgezet. “Hiermee sla ik mijn eigen weg in. De collectie draagt mijn naam, omdat ik me duidelijk wil profileren als de persoon achter het merk. De klant koopt niet zomaar een schoen, maar een Maxime Tanghe.”

Niet seizoensgebonden

De collectie bestaat uit runners in twee verschillende modellen (laag en hoog) en zes kleurcombinaties. “Runners zijn niet seizoensgebonden. De najaarscollectie kan zowel in de zomer als winter gedragen worden. Wel heb ik gekozen voor winterse kleuren als groen, blauw en bordeaux. De kleurcombinaties vallen mooi samen en zorgden dat het merk Maxime Tanghe boven het gewone uitstijgt.” Tanghe houdt de collectie bewust compact. “Ik streef naar herkenbaarheid voor het merk in de winkels. Daarom verstrek ik iedere retailer gratis p.o.s.-materiaal, in de vorm van een houten display waar in de merknaam handmatig heb ingebrand. Ik wil een volledig concept neerzetten.”

Italiaans design

Zowel de productie als materialen zijn honderd procent Italiaans. Voor de collectie is Italiaans leer gebruikt, in combinatie met textiel en parachute-stof. De schoenen zijn volledig met leer gevoerd. “Dit zorgt ervoor dat de schoen flexibel aanvoelt, clean oogt en de voet ruimte en adem geeft.” Tanghe streeft naar eigen zeggen naar perfecte kwaliteit. “Italië spreekt mij aan vanwege de kwaliteit en afwerking.” De winkelverkoopprijzen gaan van € 140 tot € 185 (maten: 28 – 46).

IMG_9674 IMG_9671 IMG_9667 IMG_9666

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0