Medewerkers Schoenenreus nog een maand actief

De medewerkers van Schoenenreus zijn gevraagd om tot 11 april hun werkzaamheden te blijven voortzetten onder dezelfde voorwaarden, maar dan via het uitzendbureau. Dat heeft de nieuwe eigenaar van Schoenenreus, CA Global Partners, aan het personeel laten weten. De dienstverbanden van alle medewerkers zijn per 15 maart opgezegd, zegt vakbond CNV in een bericht. Er staan ongeveer 1000 mensen op de loonlijst van Schoenenreus.

Adviesbureau CA Global Partners is gespecialiseerd in retail structurering. Curator Van Dooren had al aan het Brabants Dagblad laten weten dat het ‘geen traditionele doorstart’ zou worden. Aan het Financieele Dagblad liet woordvoerder Antoine Linderhof van CA Global Partners eerder weten dat het doel is om 10 tot 20 winkels van de in totaal 121 winkels in Nederland open te houden. “Wij zoeken partners zoals vastgoedbedrijven die met ons het avontuur willen aangaan. Wij hopen de goede delen van de keten continuïteit te kunnen geven. Maar 121 winkels open houden, dat gaat niet lukken.”

Schoenenreus ging eind januari voor de tweede keer in twee jaar failliet. De webshop is sindsdien gesloten, maar de fysieke winkels gingen op 11 februari weer open om voorraden uit te verkopen.

schoenenreus

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0