MICAM: data gedreven trendgids voor SS2024

MICAM: data gedreven trendgids voor SS2024

MICAM presenteert de eerste door data gedreven trendgids voor een vakbeurs. Dit project is ontstaan vanuit de wens om de ervaring van bezoekers te verbeteren door hen de seizoensgebonden trendrichtingen te geven om hun aankopen te optimaliseren.

Met de trendgids wil MICAM streven naar meer innovatie om aan de behoeften van een veranderende industrie te voldoen. MICAM wil bezoekers helpen om efficiënter in te kopen en onverkochte goederen te verminderen en bedrijfs- en ecologische impact te optimaliseren.

MICAM werkt samen met Livetrend, een start-up in trendinformatie en -analyse. Door middel van een digitale oplossing analyseren ze miljoenen afbeeldingen en informatie uit verschillende bronnen op internet. In verband met de samenwerking worden speciaal ontwikkelde algoritmen nu ook gebruikt om trends te ontdekken op het gebied van schoenenmode.

Het resultaat bevat vier seizoensgebonden macrotrends voor SS24. Het biedt een overzicht van de concepten, kleuren en must-have producten voor vrouwen, mannen en kinderen. Dit rapport belicht de geanalyseerde gegevens van Instagram, e-commerce, modeshows en consumenteninteresse, die worden gebruikt om de trendvoorspelling te ondersteunen met concrete informatie. Hieronder een korte samenvatting van de trendgids van MICAM.

Spiritual Indulgence

Voor SS24 wordt de wens van consumenten naar diepere betekenis en sterkere spirituele verbindingen verder verkend. Voor schoeisel vertaalt deze inspiratie uit het verleden zich in ambachtelijke details voor een ruwe en oude uitstraling. Tegelijkertijd versterken zachte en luxueuze elementen het delicate en fragiele aspect van de trend.

Immersive Creativity

Voor SS24 worden echte en virtuele werelden steeds meer met elkaar verweven. Nieuwe organische vormen en zintuiglijke texturen verrijken nieuwe producten met ideeën van transformatie, reflectie en 3D-printen. Van schuimachtige, glanzende en jelly-achtige texturen tot kunstmatige details of met de computer gegenereerde glitters, lijken de nieuwe producten van de trend geprojecteerd te worden in deze wereld via VR-filters.

Allure of the Odd

SS24 manifesteert de wens om het vreemde en verontrustende te verkennen om unieke schoonheid te ontdekken. Materialen weerspiegelen het spel van de donkere en lichte kanten van het leven in sterke optische kleurcontrasten, van schaakborden tot gradiënten, of via de dualiteit van strak latex naast gekleurd leder. Details maken gebruik van experimentele studs, metalen hardware en ironische hakken voor gestileerde extravagantie.

Future Wilderness

Dit thema past bij de aankomende klimaatveranderingen en het groeiende gebrek aan hulpbronnen op aarde. Het kleurenpalet combineert natuurlijke groentinten met versterkte tinten mint en limoen. In ontwerpen ontmoeten ruwe recycling en strakke geconstrueerde structuren elkaar, evenals verrassende duikmaterialen. En in de details verschijnen hoogwaardige functies zoals ritsen, regenbeschermers of meer utilitaire gripzolen als modieuze toevoegingen in nieuwe gepolijste interpretaties.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0