MICAM kampt met lichte daling bezoekers door coronavirus en storm

De uitbraak van het coronavirus en de extreme weersomstandigheden in West-Europa zorgden voor een lichte daling (-5%) van het aantal bezoekers voor MICAM, bleek tijdens de 89e editie van de Italiaanse schoenenbeurs die plaatsvond van 16 tot en met 19 februari 2020 in Fiera Milano, Milaan.

“We zagen een daling van het aantal Aziatische bezoekers en een vertraging van Britse bezoekers door transportproblemen, veroorzaakt door gezondheidsrisico’s naar aanleiding van het coronovirus en de extreme weercondities,” aldus Siro Badon, voorzitter van MICAM en Assocalzaturifici. “Er was ook een lichte daling van de Duitse kopers die een moeilijke economische periode doormaken, een scenario dat werd gecompenseerd door een toename van kopers uit Rusland en het CSI-gebied dankzij de steun van de Italiaanse Handelsagentschap (ITA).”

“De Italiaanse mode-industrie werkt steeds meer in synergie,” benadrukt Tommaso Cancellara, CEO van MICAM. “Het feit dat, in de aanloop naar Fashion Week, MICAM samenvalt met een aantal andere beurzen biedt buitenlandse kopers verhoogde zakelijke kansen, waardoor ze het allerbeste van Italië in slechts tien dagen in Milaan kunnen ontdekken.”

Een van de nieuwe initiatieven die deze editie populair bleek bij het publiek was MICAM X, het gebied dat was gewijd aan de meest innovatieve en technologisch geavanceerde ideeën en producten. Hier konden kopers genieten van een vol programma met seminars en modeshows die hen op de hoogte hielden van de nieuwste ontwikkelingen in de sector, waaronder mode trends, nieuwe materialen, duurzaamheid en de toekomst van de detailhandel. Sociale en ecologische duurzaamheid vormden een van de belangrijkste thema’s tijdens de beurs.

De aankondiging van de eerste editie van MICAM Americas, die zal plaatsvinden van 17 tot 19 augustus 2020 in het Las Vegas Convention Center, werd onder grote belangstelling van zowel dealers als de buitenlandse pers ontvangen.

MICAM is van 20 tot 23 september 2020 weer terug in Fiera Milano om de voorjaar-/zomercollecties voor 2021 te presenteren.

Meer informatie: milano.themicam.com/en/

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0